Professional (foto)Organizer

Cursus: Rust en ruimte in huis en hoofd

Tegenwoordig is het al een hele opgave om niet overspoeld te raken door informatie, papier en spullen. Een goede structuur in huis en huishouden lijkt bijna van levensbelang. Onlosmakelijk hiermee verbonden is het bewustworden van wat belangrijk voor je is.

 

In deze cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:
  • de theorie van het opruimen;
  • het opberg- en terugvindsysteem, de vaste plek;
  • keuzeproces bewaren versus afstand doen;
  • de papierstroom / archief aanleggen;
  • time-management: keuzes maken / prioriteiten stellen;
  • rust en ruimte in het interieur.


Bewustwording en inzicht krijgen spelen dwars door alle onderwerpen heen. De cursus bestaat uit 3 dagdelen. Er wordt gewerkt in kleine groepen, maximaal 8 personen, waardoor er zeker ruimte zal zijn voor inbreng van eigen problemen en/of wensen. Ook krijgt men, naast een algemene, een persoonlijke opdracht mee naar huis. De cursus wordt gegeven door Drs. Karin Brouwer, werkzaam als professional organizer, maar ook moeder van 3 kinderen en dus bekend met de combinatie werk- en zorgtaken!

Kosten: € 125,00 (incl. cursusmateriaal, koffie/thee)
Lokatie: binnenstad Utrecht
‘Terugkombijeenkomst’, want: ‘Heb je ‘leuk’ een cursus gedaan, ben je enthousiast geraakt, nieuwe inzichten gekregen, ga je meteen aan de slag, en dan na een paar maanden wordt het meestal lastiger het in je eentje vol te houden en dat zou toch jammer zijn!’

Dus als ‘stok achter de deur’ om gemotiveerd te blijven, puntjes op de ‘i’ te zetten, bij te praten etc, ga ik hiermee experimenteren.

‘Ik vind het nog steeds indrukwekkend om te ervaren wat deze cursus met mensen doet: het is als het ware “coaching in en door de groep”!’