Professional (foto)Organizer

als opruimcoach cq ‘Professional Organizer’, help ik jou bij het creëren van rust, ruimte en overzicht.

En gaandeweg kwam er steeds meer plezier bij kijken!

Al een paar maanden begeleid ik een oudere man (85 jaar en traag door Parkinson), met het organiseren van zijn foto’s.

Zoals bij veel mensen is hij in het rijke bezit van 1000-en foto’s: enige dierbare oude familiefoto’s, een album gemaakt door zijn moeder, foto’s uit studententijd, van promotie en werkzame leven, gezinsfoto’s en vooral heel veel foto’s (in mapjes) van allerlei reizen in wel 10 transparante HEMA boxen.


Academisch geschoold wilde hij graag een goed systeem, een coderingssysteem, waardoor hij al schrijvend aan ‘zijn annalen’, eventueel bijbehorende foto’s daaraan kan koppelen.

”
Wat in eerste instantie als een plicht voelde
is een prettige reis aan het worden!”

Na een eerste inventarisatie en intensief over doelen gesproken te hebben, ‘waar doe je het allemaal voor’, beseffend dat het een behoorlijke investering in tijd en energie is, zijn we begonnen met die reizen waar hij het meest plezier aan beleefd heeft. Immers het nuttige en het aangename mogen best samengaan. Naarmate het proces vordert worden de thema’s duidelijker en ook de selectiecriteria wat aangescherpt.


Door samen te beginnen, een stap te zetten, ontvouwt zich langzaamaan ook het systeem.

Het deed me goed te merken dat hij vertrouwend op mijn expertise, de eerste stappen kon nemen zonder dat vooraf het coderingssysteem tot in de finesses uitgewerkt hoefde te worden.


Ook wordt hij enthousiast als ik laat zien hoe makkelijk en snel ik oude foto’s kan scannen met een speciale App en ze vervolgens via een USB-stickje op een digitaal fotolijstje vertoon: “ Oh dan zou ik ze mee kunnen nemen als ik met een studievriend afspreek!

”
Wat in eerste instantie als een plicht voelde is een prettige reis aan het worden!”