Professional (foto)Organizer

Na mijn studies orthopedagogiek en onderwijskunde heb ik enkele jaren bij het SAC (schooladviescentrum) te Utrecht gewerkt. Toen mijn 3e kind geboren was leek het mij, gezien de drukte, beter even te stoppen met werken. Nou dat heb ik geweten! Alle structuur moest ik zelf aanbrengen en regelmatig werd ik overvallen door het gevoel ‘ik moet nog 1000 dingen doen’.

Hieruit is in 2002 mijn eerste bedrijf, Structuur, geboren. Vanuit een innerlijke drive ben ik mensen gaan begeleiden in het ‘Structuur aanbrengen’ en geef ik nog steeds met veel enthousiasme de cursus ‘Rust en ruimte in huis en hoofd’. Afgelopen 10 jaar is het beroep ‘professional organizer’ steeds meer ingeburgerd en ook de beroepsvereniging NBPO hebben we al pionierend tot wasdom gebracht.

Gaandeweg ging ik ook met cliënten af en toe het bos in om al wandelend hun probleem te onderzoeken: dat bleek goed te werken! Zoekend naar een nieuwe uitdaging, c.q. studie, kwam de wandelcoachopleiding van Hilde Backus op mijn pad. Vooral het me nog meer kunnen verdiepen in de ‘oplossingsgerichte coaching’ sprak me zeer aan, uiteraard in combinatie met de extra natuurkracht: leren de natuur hiervoor in te zetten. Zodoende is mijn tweede bedrijf rustenruimte-wandelcoach.nl ontstaan waarin ‘Genoeg van Teveel’ het uitgangspunt is.

En al jaren ervaar ik hoe heerlijk het is om je dag te beginnen in het bos. Het liefst stap ik zo uit bed op de fiets naar Rhijnauwen: gewoon er even ‘zijn’. Opladen, hoofd weer op orde en mijn werkdag kan beginnen! Een paar keer per jaar zoek ik het heuvelachtige landschap op om te wandelen: dat geeft me nog meer rust en ruimte. Ook even echt afstand nemen is goed om de zaken weer op een rijtje te krijgen!