Professional (foto)Organizer

als opruimcoach cq ‘Professional Organizer’, help ik jou bij het creëren van rust, ruimte en overzicht.

Life Simplified: dubbele winst!

Over ‘Stuffocation’ en ‘vintage cash cow’

Afgelopen week was ik in London als deelnemer aan de APDO-conference 2017 met als thema ‘Life simplified’.

Een groot succes was al meteen de eerste lezing:
Stuffocation’ door James Wallman. Hij beschrijft hoe het komt dat velen in de westerse wereld omkomen in spullen, er zelfs door verstikt raken en vooral dat ze, na aanvankelijk gedacht te hebben dat ‘meer spullen meer geluk’ zou brengen, tot inkeer gekomen zijn dat het uiteindelijk zo niet werkt. In plaats van bezit schijnt ervaring tot geluk te leiden, aldus Wallman: ‘als men een ‘ervaring’ beleeft leidt dat meestal tot een verhaal en contact, waardoor relaties kunnen ontstaan en daar kan geluk uit ontstaan!’

In plaats van bezit schijnt ervaring tot geluk te leiden

Hierdoor is er zelfs een tegenbeweging gaande, het ontspullen’ waarin sommigen zelfs allerlei challenges aangaan en /of een minimalistisch leven gaan leiden. Wel belangrijk voor iedereen blijft ‘toegang tot’ allerlei diensten, zoals internet, Netflix, Spotify, Snappcar, BlablaCar, Peerby; een deel hiervan zorgt al meteen voor meer contact!

Een andere lezing was ook zeer interessant en biedt perspectief aan mensen die last hebben van allerlei ‘leuke oude en vintage spulletjes’ die overal ‘liggen te liggen’. De eigenaar van het bedrijf ‘vintage cash cow’ vertelde enthousiast over een heel elegante oplossing, die ook nog wat geld kan opbrengen. Met kreten als ‘make money from old unwanted vintage items’, wist hij mij te overtuigen dat hij een prachtige dienst aanbiedt.

Als professional organizer zie ik zeker mogelijkheden dit in de praktijk te gaan brengen voor mijn cliënten.

‘Declutter and make money’, dat is toch dubbele winst!