Professional (foto)Organizer

Stress door ‘te veel’? De natuur biedt structuur!

Stress door ‘te veel’?

In Wandelcoach-in-Beweging vertelt een professionele Wandelcoach over ervaringen in de opleiding en haar of zijn eigen wandelcoachbedrijf en wandelcoachwerk. Vandaag: Karin Brouwer uit Utrecht.

Stress door ‘te veel’? De natuur biedt structuur!
In een ‘vorig leven’ heb ik orthopedagogiek en onderwijskunde gestudeerd maar sinds 2002 werk ik als Professional Organizer. Mijn bedrijf Structuur loopt goed: ik heb voldoende werk in individuele begeleiding en regelmatig geef ik de cursus ‘Rust en ruimte in huis en hoofd’. Ik vind het heerlijk om iemand, die last heeft van ‘te veel’, geen overzicht meer heeft en uitstelgedrag vertoont, weer goed op weg te helpen.

Toch heb ik al lang het gevoel een beetje vast te zitten. Ik begeleid een aantal mensen vanuit het PGB en dat zijn langdurige trajecten, soms wel jaren. Er zitten vaak herhalingen in. Ik was toe aan een nieuwe stap.

Ik was me al langer aan het oriënteren op een verdieping in mijn werk. Welke opleiding zou aansluiten? Daarnaast ga ik al jaren ’s ochtends vroeg naar het bos: heerlijk opladen en ideeën krijgen. De heilzame werking van wandelen in het bos had ik al aan den lijve ondervonden.
 Dus toen deze twee bij elkaar kwamen in het aanbod van de Wandelcoachopleiding zoals Hilde die organiseert, was voor mij meteen duidelijk dat ik dat wilde doen. Ik kon niet wachten om te starten.

Stress door ‘te veel’? De natuur biedt structuur!

Bij cliënten merk ik diepere inzichten, doordat beeld en gedachte samenkomen; alsof het beeld uit de natuur iets anders losmaakt en aanzet tot beweging.

Genoeg van Teveel


Ik heb inmiddels mijn vernieuwde wandelcoachbedrijf  ‘Genoeg van Teveel’ en begeleid mensen bij wie alles boven het hoofd groeit; ze hebben stress van teveel to-do’s, stapels papieren en nog meer te ‘moeten’, en vaak is er ook sprake van uitstelgedrag en werkstress.


Waar ik voorheen een stappenplan op papier maakte, maken we nu samen concrete (wandel)stappen. Deze stijl van wandelcoachen maakt hoopvol en geeft geheel nieuwe resultaten. Bij cliënten merk ik diepere inzichten, doordat beeld en gedachte samenkomen; alsof het beeld uit de natuur iets anders losmaakt en aanzet tot beweging.

Stress en de toegevoegde waarde van de natuur
Laatst noemde een man die ik coachte, die erg veel last had van uitstelgedrag en werkstress, de toegevoegde waarde van de natuur. Door een dagdeel praktisch aan de slag om structuur te brengen in zijn kantoor, in combinatie met de coachwandelingen, kon hij relativeren en zag hij compleet nieuwe oplossingen. Hij voelt zich nu niet meer overal verantwoordelijk voor en heeft geleerd grenzen te stellen. Ook vraagt hij nu vaker hulp. Wow, ik genoot ervan. Wat een waardevol en dankbaar werk!

Dus heb jij stress en nu ‘Genoeg van Teveel’? Of heb je achterstallig onderhoud in je papieren en spullen? Als Professional Organizer en Wandelcoach zorg ik voor een goede en duurzame oplossing.

De natuur biedt structuur!
Karin Brouwer

p.s. het volledige interview is te lezen op:
www.coachbureau.nl/stress-door-te-veel/