Professional (foto)Organizer

als opruimcoach cq ‘Professional Organizer’, help ik jou bij het creëren van rust, ruimte en overzicht.

Via Begrijpelijke stappen naar meer Structuur

Help, hoe krijg ik overzicht in al mijn foto’s en waar zijn ze eigenlijk allemaal?


Afgelopen 3 maanden ben ik met een cliënt, vrouw 53 jaar, samen aan de slag gegaan.
 Haar wens was om meer structuur in haar digitale foto-archief te hebben zodat ze er zelf mee aan de slag ‘durfde’. Ik schrijf hier ‘durfde’ omdat ze er tegenop zag te beginnen; ze wist niet goed waar te beginnen en het ontbrak haar ook aan kennis hoe het aan te pakken.


“Heel prettig ook dat Karin geen oordeel heeft over de aanwezige chaos”

Samen hebben we eerst geïnventariseerd wat haar precieze wens is: wat wil ze met haar foto’s’.


Vervolgens gingen we op zoek: verzamelen van losse geheugenkaarten, verschillende camera’s en computers en op één plek op te slaan en uiteraard een back-up te maken. Daarna kwam de stap hoe ze ze weer kan terugvinden, eventueel albums kan maken en hoe overbodige en/of dubbele foto’s weg te doen.


Tussen de afspraken door gaf ik haar opdrachten om zelf mee verder te gaan zodat we een volgende keer weer een nieuwe stap konden zetten en ik haar gaandeweg leerde met haar eigen computer om te gaan, zodat uiteindelijk haar foto-archief toegankelijk werd en ze het zelf verder kan ordenen en beheren.

Haar reactie op dit traject:


“Motiverend voor mij was om tussen de sessies door er zelf mee aan de slag te gaan!
 Heel prettig ook dat Karin geen oordeel heeft over de aanwezige chaos en veelheid in mijn bestand van meer dan 10.000 foto’s. En ook dat zij meer praktische kennis heeft van de IMac en IPhoto/Foto is behulpzaam omdat ik de foto’s wil opslaan en organizen op mijn IMac.


Ik heb na 3 sessies een meer opgeruimd en overzichtelijk gevoel over mijn foto-organisatie en weet nu ook wat me te doen staat. Elke sessie praktisch aan de gang vond ik heel prettig.”

 

Mijn passie en uitdaging is om mensen op weg te helpen c.q. hen te begeleiden in het duidelijk krijgen van hun wens en daardoor beter keuzes te laten maken en eventueel ook praktische hulp te bieden. Mijn jarenlange expertise als professional organizer kan ik hierbij goed inzetten.


Het ‘samen aan de slag-traject’ biedt uiteraard ook financiële voordelen; door zelf met opdrachten bezig te zijn wordt het aantal uren begeleiding beperkt.