Professional (foto)Organizer

Waar zijn de foto's allemaal?

WAAR ZIJN DE FOTO’S ALLEMAAL?

Ik dacht dat ze in de Cloud stonden ……”
Hij keek er een beetje sip bij, want de laptop was bij een technisch bedrijf dat ging proberen de foto’s ‘terug te halen’; het zou ongeveer €1000 gaan kosten, als het al ging lukken.
Bovenstaand gesprekje was 3 weken terug tijdens een etentje met goede vrienden.

Sinds ik als ‘foto organizer’ werk vraag ik regelmatig mijn vrienden hoe zij hun foto’s georganiseerd hebben; gewoon uit nieuwsgierigheid, om wat te leren en de laatste tijd vooral om hen bewust te maken.

Bewuste vriend is begin 70, hoog opgeleid, lichamelijk en geestelijk fit; m.a.w. daar ligt het niet aan.

Waar ligt het dan wel aan?
Sinds de digitale fotografie zijn intrede deed, lijkt het zo makkelijk. We maken de mooiste foto’s en met een paar klikken zijn ze opgeborgen: ze zitten in een programma of een map, soms bewust gekozen, maar veel vaker is het meer toeval waar ze terecht komen. Maar, digitale foto’s zijn ook kwetsbaar, want met een paar toevallige klikken kunnen ze ook ineens verdwenen zijn.

Als jouw ’photo legacy’ echt belangrijk voor je is, dan is het hoogste tijd je een beetje te verdiepen in de technische kant.

  • Waar staan ze nou precies en wat zijn de voorwaarden van het programma?
  • Kan ik er makkelijk bij, of ben ik voor de toegankelijkheid afhankelijk van internet?
  • Is er sprake van een echte ‘backup’ of heb je een programma alleen om te synchroniseren?
  • Sommige Cloud programma’s bieden gratis een beperkte opslag aan, maar als je dan meer foto’s hebt wat gebeurt er dan …
  • En is zo’n Cloud programma wel de beste keuze; er zitten namelijk ook nadelen aan: wat te denken van de digitale footprint!
 

Is dit herkenbaar en wil je graag jouw eigen Foto’s op Orde: veilig, vindbaar en toegankelijk? `
Kijk bij de workshops, neem contact op via het contactformulier of bel me gewoon even om te overleggen wat bij jou past.